TOP termékek
SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK

Termékajánló

Vásárlási feltételek

Üzletszabályzat - Vásárlói tájékoztató

A www.4sport.hu kerékpáralkatrészek kerékpárok és kerékpározáshoz tartozó ruházat, outdoor ruházat, cipők, bakancsok és kiegészítők, csomagküldő elektronikus kiskereskedői szaküzlete.

Székhely: 9700 Szombathely,Krúdy Gyula u.10.
Adószám: 22335001-2-18
Cégjegyzék szám:18-06-105966
TEÁOR: 4618'08

Felügyeleti szervek:

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.
+36 94/ 520-100

VAS MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA
• HONVÉD TÉR 2. 
9700 SZOMBATHELY, VAS MEGYE
Telefon: (94) 506-640

Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
9700 Szombathely, Petőfi Sándor u.8..
06 (94) / 505-220

Elérhetőség:
Árurendelés: info@4sport.hu
Érdeklődés, tanácsadás: info@4sport.hu
Reklamáció: info@4sport.hu

Tájékozódás, megrendelés: 00-24 óráig
• Telefon ügyelet (kizárólag garanciális ügyben):
Hétköznap:9.00-17.00
Kerékpár:70/3840808
Outdoor:30/3147354
Ajánlatadás, szerződéskötés és teljesítés általános ismérvei
Oldalainkon szereplő termékeknél feltüntetett árak ajánlati árak, amelyek tartalmazzák az általános forgalmi adót. Megrendelés esetén ezeken az árakon történik a visszaigazolás. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.
A megrendelésről automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, melyet megerősítve életbe lép a szerződés a Vevő és a 4sport között.
A rendelésben szereplő termékek feladásának tényéről minden esetben tájékoztatjuk Megrendelőinket. Nem beszerezhető terméknél és egyéb pontosítást igénylő esetekben e-mailes egyeztetés történik a felek között

Várható visszaigazolás a rendelésnél és informálódásnál: 24-48 óra

Felelősség elhárítása: 
• Áraink, üzletszabályzatunk változtatásának jogát fenntartjuk. Azok a honlapon való megjelenéstől számítva azonnal érvénybe lépnek. • A vásárló által megadott hibás adatokból eredő teljesítési problémákért az üzlet nem vállal felelősséget. • Az áruházban található szöveg és képanyag a vásárlók minél pontosabb tájékoztatását szolgálja. Igyekszünk azt maximális tudásunk szerint kezelni, de az esetleges hibákért, eltérésekért felelősséget nem vállalunk. • A www.4sport.hu áruház nem vállal felelősséget semmilyen az internetes hálózatban, levelezőrendszerben, bármilyen adatforgalomban felmerülő technikai vagy szoftverhibáért, és azok következményeiért. • A hazai forgalmazók készletlistái alapján előforduló pontatlanságokért

Teljesítés 

A megrendelt árut a GLS csomagküldő szolgáltató által juttatjuk el a megrendelésben megadott címre.
Személyes átvételre lehetőséget tudunk biztosítani.
9700 Szombathely, Farkas Károly u.16. 

A megrendelés folyamata során lehetőség van bejelölni a kiszállítás pontosabb időpontját (délelőtti, vagy délutáni kézbesítés), melyhez a futár a lehetőségekhez képest próbál minél jobban igazodni. A telefonos egyeztetés nem az előre történő hely és időpont egyeztetésére szolgál, hanem arra, ha a címzett a megadott címen más módon nem érhető el csak telefonon. Teljesítésnek az áru átvétele számít, ezért kérjük, feltétlenül győződjön meg átvételkor:
• a csomagolás sértetlenségéről, • az áru épségéről, és mennyiségéről • valamint a rendelésben megadott és számlán szereplő tételek és árak egyezőségről

Eltérés esetén mielőbbi, maximum két munkanapon belüli visszajelzést kérünk.
A csomagban minden esetben megtalálható a számla, amely a megrendelő nevére és címére lesz kiállítva. Amennyiben ettől a vásárló el akar térni, kérjük azt a regisztrációkor adja meg a "számlázási cím" alatt.
A teljesítés dátuma az áruhoz mellékelt számlán szerepel.

A számla megőrzése fontos, mert mennyiségi vagy minőségi kifogás kezdeményezéséhez feltétlen szükséges. 

Elállás 

A vásárló jogosult a 45/2014. kormányrendelet szabályozása értelmébe az áru átvételétől számított 14 napon belül a szerződéstől indoklás nélkül elállni. Ebben az esetben az áru és az elküldött számla visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia és a visszajuttatás minden költsége őt terheli. A vételárat és a normál szállítási díjat csak sértetlen, eredeti csomagolású és teljes értéken ismét kereskedelmi forgalomba hozható áru esetében tudjuk visszatéríteni 14 napon belül a termék visszaérkezésétől. 
A megrendelő hibájából tévesen rendelt termékeket csak akkor tudjuk kicserélni, ha a termék teljes értéken ismét kereskedelmi forgalomba hozható.
Elállási szándékot a 06-30/314-7354-es telefonszámon szóban, postai úton (célszerű tértivevényes levélben) vagy az info@4sport.hu e-mailben jelzett egyértelmű nyilatkozatunkkal, valamint a Korm. rendelet mellékletében található nyilatkozat-minta útján közölhetjük.
Fizetési mód és díjszabás

Utánvét

Szállítási költség

0-20000 Ft értékhatárig: 1950.- Ft
20000-40000 Ft értékhatárig: 990.- Ft
40000 Ft felett 0.- Ft

Előre utalás
Szállítási költség :

0-15000 Ft értékhatárig: 990.- Ft
15000 Ft felett 0.- Ft

A DÍJSZABÁS KERÉKPÁROKRA NEM VONATKOZIK, AZOKRA EGYEDI SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGET SZÁMOLUNK .

Szállítási határidő: Raktáron lévő termékek esetében a megrendelés visszaigazolásától számitott 1-3 munkanap. Amennyiben a termék a külföldi raktárkészletről kerül beszerzésre, tájékoztatást adunk a rendelés visszaigazolásában a várható beérkezés időpontjáról. Ebben az esetben a várható szállítási határidő 1-3 hét. 

Panaszkezelés módja: 

A vásárlás során előforduló hibák, tévedések, félreértések reklamációkhoz vezethetnek. Személyesen tett bejelentésekre azonnal, írásban tett bejelentésekre postafordultával reagálunk. .
A reklamációk kezelésekor minden esetben vásárlóink érdekeit szem előtt tartva járunk el. Ha a csomag átvételekor derül ki, hogy nem a megfelelő terméket rendelte meg, azt jelezze felénk. A kapcsolatfelvételt követően, a megrendelőnek legmegfelelőbb módon (személyes átvétel, vagy postai úton) a cserélt terméket biztosítjuk. .
Ha a csomag átvételekor azt tapasztalja, hogy véletlenül nem a megfelelő terméket vagy nem a megfelelő mennyiségben küldtük Önnek, jelezze azonnal és egyeztetve Önnel, az Önnek megfelelő módon korrigáljuk a teljesítést. Ebben az esetben a második postaköltség az üzletet terheli. .

Megrendelőink hibás teljesítéssel, vagy egyéb panasszal előre egyeztetett időpontban személyesen, levélben vagy telefonon tehetnek bejelentést a következő elérhetőségeinken: .

Protech 10000 Bt. -9700 Szombathely, Farkas Károly u.16. e-mail: info@4sport.hu telefon: +36 30 314 7354 .

A hibás terméket személyesen vagy postai úton, ajánlott csomagként juttathatja el üzletünkbe. Utánvétes csomagokat nem áll módunkban átvenni. .

Amennyiben a panaszkezelést esetlegesen nem találod megfelelőnek, a probléma megoldása érdekében békéltető testülethez fordulhatsz. A Protech 10000 Bt. székhelye szerint illetékes békéltető testület: .

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület Cím: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2. Tel.: 94/506-645, 94/312-356 Ezúton tájékoztatunk, hogy adataidat a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi ellenőrizhetősége érdekében tároljuk. .

Adatvédelem

Tájékoztatjuk leendő vásárlóinkat, hogy a szerződés megkötéséhez megadott személyes adatait annak teljesítésétől eltérő egyéb célra nem használjuk fel és azok kezelését a személyes adatok védelmét biztosító, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény figyelembe vételével tartjuk nyilván.
A regisztrációkor megadott adatokat csak a szerződéskötés és teljesítés céljából használjuk fel és azokat 1 évig tároljuk.

Kerékpárra vonatkozó feltételek:

A kerékpárokat a gyári dobozában szállíttatjuk házhoz, csak a kormányt és a pedálokat szereljük ki, mivel a GLS kizárólag így tudja szállítani a csomagot. Minden általunk értékesített kerékpárhoz kitöltött, lepecsételt garanciafüzetet csatolunk. A kerékpárok 1 hónapos garanciális szervizelését 1 hónap, vagy 50-100km megtétele után (maximum 2 hónap) a Protech 10000 Bt.(Szombathely,Farkas Károly u.16.)díjmentesen elvégzi, telefonos időpont egyeztetés után (Tel.: 70/3840808). Ha nincsen lehetőség a szolgáltatást igénybe venni, abban az esetben is javasoljuk az említett használat után, a kerékpár szakszervizben történő átnézetést.

Nem minősül garanciának: 
-A kerékpárok otthoni, szakszerűtlen szerelési hibájából adódó meghibásodásokra, károkra.
-A külső gumi kopására, külső behatásból eredő hibájára.
-A belső gumikra.
-A kerekekben keletkező deformációkra (nyolcas, stb.)
-A hátsó váltó felcsavarodására. 
-A bowdenek nyúlásából adódó váltó és fék elállítódásra.

A felsoroltak mind a kerékpár használata során felmerülő természetes elhasználódásból erednek.

A kerékpár összeszerelése:

Az általában szükséges szerszámok: 4, 5, 6, 8mm imbuszkulcs, 15mm pedálkulcs.
A kerekek berakásakor ügyeljünk a gyorszár helyes meghúzására, a fékek beakasztására.
A pedálokat pedálkulccsal, egyes esetekben imbuszkulccsal lehet betekerni a hajtókarba. A pedálokon jelölve van melyik a bal, melyik a jobb oldali. 
Ügyeljünk a meghúzási irányra: a bal oldali pedál bal menetes, a jobb oldali jobb menetes.

A kormány felszerelésekor ügyeljünk a kormányszár csavarjainak meghúzási nyomatékára és a meghúzás sorrendjére. A négy csavaros kormányszárak csavarjait átlós sorrendben egyenletesen –mindig fél-fél, aztán negyed-negyed fordulatokat hajtva húzzuk meg!

A kerékpárok használatával kapcsolatos hasznos információk:

Váltás:
Ügyeljünk a keresztbe váltás elkerülésére, mert ez rendellenes kopáshoz vezet és csökkenti a lánc és a fogaskerekek élettartamát, és a lánc leeséséhez vezethet.
Kerüljük a terhelés alatti váltást.

Fék/fékezés
A V-fékkel rendelkező kerékpárokon a kerék kivételéhez ki kell akasztani a féket, hogy a felfújt külső gumi kiférjen a fékpofák között. A kerék visszarakása után mindig ellenőrizzük a gyorszár megfelelő meghúzását és akasszuk vissza a féket! A hidraulikus tárcsafékkel szerelt kerékpáron soha ne húzzuk be a fékkart, ha a kereket kivettük, mert az a fékdugattyúk károsodásához vezet, mely csak szakszervizben javítható. Minden ilyen esetben használjunk tárcsahelyettesítő betétet. A féktárcsát óvjuk a zsíros, olajos szennyeződésektől. Szabad kézzel ne fogjuk meg a fékfelületét. Hosszabb folyamatos fékezés után ne érjünk hozzá a féktárcsához és a féknyereghez, mert ilyenkor 150-200°C is lehet a hőmérséklete.
A tárcsafékeknek kell pár erősebb fékezés, hogy összekopjon a fékbetét és a tárcsa és elérje a maximális hatásfokát. Ha még nem használt tárcsafékes kerékpárt óvatosan győződjön meg a fék képességeiről.

Légnyomás
Az MTB kerékpárok kerekeibe 3-3,5 bar (43-50PSI) nyomás szükséges.
A Trekkingekébe 3,5-4,2 bar (50-60PSI)
Az országúti kerékpárokéba ? bar 

Teleszkópos villák
Teleszkópos villával általában a 60000Ft feletti kerékpárokat szerelik. Ezekben a rugózó elem általában tekercsrugó és elasztomer. Csillapítási rendszert nem tartalmaznak. Állítani a két becsúszó szár tetején forgó tárcsával lehet a rugók előfeszítését, ezzel szabályozhatjuk –testsúlyunknak megfelelően- a villa keménységét. A 80000Ft-os árkategóriától a villák felépítése még mindig hasonló, de már kiegészülhet a „LockOut” funkcióval. Ez azt jelenti, hogy egy kar elfordításával blokkolni tudjuk a villa mozgását. Ez hasznos lehet emelkedőn való haladáskor, mert a hajtásra szánt energia nem vész el a villa felesleges mozgásában. Ezeknél a villáknál ügyeljünk rá, hogy ne felejtsük Lock állásban miután felértünk az emelkedőn, mert lockolt villával gyökeres, sziklás talajon közlekedni, járdaszegélyre felhajtani, ugratni balesetveszélyes és a villában is kárt tehet. 120.000Ft feletti kerékpárok villáiban már lehet állítható a visszaút csillapítás is, amit egyes típusokon a villa szárának tetején, más típusokon a villa alján tekerő gombbal lehet állítani.

Tisztítás/karbantartás

Ha magasnyomású vízsugaras készülékkel tisztítjuk a kerékpárt, ügyeljünk arra, hogy a váltó/fék karokat és a csapágyakat (kormánycsapágy, középcsapágy, kerékcsapágyak, összteleszkópos vázaknál a forgáspont csapágyak) ne érje vízsugár tengely irányból, mert kimossa belőlük a kenőanyagot és idő előtti tönkremenetelhez, vezet.
A láncot a használattól függően két-háromhetente, ill. minden esős kerékpározás után kenjük be láncolajozó anyaggal. A teleszkópok becsúszószáráról minden kerékpározás után egy tiszta ronggyal töröljük le az összegyűlt szennyeződést.

Ha működésbeli, vagy minőségi kifogás lép fel a kerékpárral szemben, ezt e-mailben a info@4sport.hu címen, vagy telefonon a 06703840808 számon, hétköznap 09-17h-ig jelezheti felénk.
Jó kerékpározást kívánunk!
Jótállás, szavatosság

Általánosságban minden általunk értékesített termékre 12 hónap időtartamú jótállást adunk, a Ptk. 6:171. § rendelet, illetve a 19/2014. (IV. 29.) NGM szerint. A garanciajeggyel rendelkező termékek esetében az abban foglaltak érvényesek, melyek megfelelnek a hatályos jogszabályoknak.

A kerékpár a tartós fogyasztási cikkek körébe tartozik. A legfontosabb tudnivalók a tartós fogyasztási cikkek garanciális kérdéskörével kapcsolatban:
A jótállás időtartama 1 év. Ha a gyártó a fogyasztási cikkre ennél kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, akkor azok az érvényesek! A jótállás a kerékpár 4sport által történő feladásának napjával kezdődik és az aznapi dátummal kiállított számlával és jótállási jeggyel bizonyítható!
Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a 4sport köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Vállaljuk, hogy a garanciális ügyintézésre visszaküldendő kerékpárokért/alkatrészekért előzetes egyeztetés után futárt küldünk, aki a csomagot részünkre eljuttatja. Ennek feltétele, hogy a termék a GLS üzletszabályzatában meghatározott módon be legyen csomagolva. A termék, fogyasztóhoz történő visszajuttatásának költségét webáruházunk átvállalja.

Speciális esetek:
Manitou villák és rugóstagok: A Velotrade Kft biztosítja az általa forgalomba hozott Manitou villák és hátsó rugóstagok jótállását az alábbi feltételekkel. A jótállás érvényesítésének alapja, a termék eladási számlájának, kerékpárok esetén a kerékpár jótállási jegyének bemutatása.
/ A terméket igazolt módon csak szakműhely építheti be a kerékpárba. A szervizben történő beszerelés, javítás, és ennek igazolása a jótállás érvényesítésének feltétele. Ettől eltérő esetekben a jótállás igény nem érvényesíthető /
A termék jótállás keretén belüli javítása esetén, a jótállási jegyet és az eladási számlát szükséges csatolni, ennek hiányában a termék javítása költségtérítéses.
A termék/ek törése esetén a forgalmazó kötelezi az eladót a komplett kerékpár bemutatására, a jótállás jogosságának elbírálása, vizsgálata céljából.

A termékek javítása során törekedni kell a 15 napon belüli kijavításra.

RockShox villák: A gyári szám meglétét illetve a komplett kerékpár bemutatását kéri a forgalmazó.Agyári szám megtalálható általában villa külső szárán egy matricán és még egyszer a villanyakon.
Más típusú villák és rugóstagok: vélhető jótállási probléma esetén kérjük a termékhez csatolt jótállási jegyet, vagy az eladási számlát. Törés vagy repedés esetén lehetőleg kérjük a komplett kerékpár bemutatását.
"Rendeltetésszerű használat": A kerékpáralkatrészekkel és kerékpárokkal kapcsolatos egyik leggyakoribb kérdés garanciális probléma esetén. A gyártók részéről a termékek ajánlása gyakran sugallja azt az érzést, hogy amit kínálnak, az kibírja akár az extrém használatot is. Ugyanakkor nincs olyan paraméter rendszer, ami alapján korrektül mérni lehetne, mi számítana rendeltetésszerű használatnak egy termék szempontjából, és mi az a körülmény vagy behatás, amit már nem tud deformáció, repedés vagy törés nélkül elviselni. Hasonlóan nem mérhető a felhasználó tudása, tapasztalata sem.
A 4sport számára fontos a garanciális ügyek gyors és korrekt intézése, ahol mindkét fél (eladó és vevő) rugalmas hozzáállására van szükség. 

Minőségi reklamáció

Minden gyártó és hazai forgalmazó garancia feltételként előírja, hogy a kerékpárok főbb alkatrészeinek cseréjét illetve beépítését és időszakos szervizét megkövetelt technológia szerint kell elvégezni, mert ellenkező esetben a garancia elvesztését vonhatja maga után. Ezért fontosnak tartjuk mi is, hogy esetleges műszaki meghibásodás elkerülése érdekében a főbb alkatrészek cseréjét illetve beépítését szakszervizben végeztessék el. Természetesen tudjuk, hogy ez nem mindig így történik, ezért műszaki kifogás esetén az elbíráláshoz szükséges a beépítés, használat körülményeinek ismerete is. A forgalmazó felé történő igényérvényesítés feltétele a számla és a kifogásolt alkatrész hozzánk történő eljuttatása, valamint a kifogás illetve meghibásodás jellegének pontos megfogalmazása. Kérjük itt megnevezni a reklamáció rendezésére vonatkozó igényt. Ez esetben 3 munkanapon belül válaszolunk az igénybejelentés teljesíthetőségéről és módjáról.
Teleszkópos villa vagy váz meghibásodása esetén az egész kerékpárt kérjük hozzánk eljuttatni.
A garanciális ügyintézés céljából visszaküldött alkatrészeket kérjük megtisztított állapotban juttassák el hozzánk.
Esztétikai hibás, az oldalunkon szereplő hibás kiírásból, vagy a megrendelő figyelmetlensége miatt tévesen rendelt alkatrészeket csak akkor áll módunkban kicserélni, ha azok még nem voltak felhasználva, beépítve. Gondatlan szerelésből, tárolásból adódó hibákért felelősséget nem vállalunk.
Nem érvényesíthető a garancia a hazai termékforgalmazók és a gyártók garanciát kizáró tényezőkként a kerékpárok jótállási füzetében és használati útmutatójában felsorolt eseteiben: 
• versenyen történt részvétel • szakszerűtlen beépítés, javítás • előírt vagy elvárható karbantartás elmulasztása • természetes elhasználódás következtéből adódó kopások • gumiáruk vagy gumi alkatrészek sérülése • nem rendeltetésszerű használat 

Cipők garanciális információi

Minden cipő mellett a csomagban megtalálja a a készpénzfizetési számlát a vásárlás dátumával. Kérjük, őrizze meg ezt a bizonylatot, az estleges későbbi reklamáció intézésénél ennek fontos szerepe lehet! Ha a használat során bármilyen rendellenességet tapasztal, kérjük haladéktalanul értesítsen minket e-mailben (info@4sport.hu vagy telefonon a 30/3147354-es vezetékes számon. A hibás lábbelit kérjük küldje vissza postán a pénztárblokk (vagy készpénzfizetési számla) másolatával a Protech 10000 Bt 9700 Szombathely, Farkas Károly u.16. címére. A reklamációs cipő hozzánk történő elküldésének postaköltségét a megrendelőnek kell fizetnie. Az előbbiek miatt portós, vagy utánvétes csomagot sajnos nem áll módunkban átvenni, kérjük, hogy esetleges küldeményüket kizárólag normál postai csomagként adják föl.

A cipő megvásárlása előtt lehetőség van annak felpróbálására (sőt ezt kifejezzen kérjük is a megrendelőinktől), ezért utólagos "méret probléma" miatti kifogás esetén a szállítási költséget Önnek kell kifizetnie.

A visszakapott cipő a probléma jellegét illetően alapvetően két féle lehet:
1. Javítható hiba
Ebben az esetben a cipőt szakműhelyben megjavíttatjuk, és a lehető legrövidebb időn belül a mi költségünkre visszajuttatjuk. 2. Nem javítható hiba
Ebben az esetben a hibás cipőt kicseréltetjük, vagy a vételárat visszafizetjük. A kedves vásárlónk döntheti el, hogy melyik megoldás kedvezőbb a számára. A nem egyértelműen eldönthető, vagy vitás esetekben, illetve amikor szándékos rongálás gyanúja merül föl, a kérdéses lábbelit elküldjük független laboratóriumi vizsgálatra, ahol szakvéleményt készítenek róla. A további ügyintézést a szakvélemény megállapításai határozzák meg. Amennyiben a szakvélemény azt állapítja meg, hogy a reklamáció nem volt indokolt, a terméket visszajuttatjuk Önhöz, de ebben az esetben a visszaszállítási költséget Önnek kell fizetnie. A www.4sport .hu webáruház az uniós szabályozás szerint az általa forgalmazott valamennyi lábbelire fél illetve két év szavatosságot vállal. (Az első hat hónap, illetve a két év a hatályos előírások szerint némileg más megítélés alá esik)

3. Szavatosság
Ptk. 6:159. § (2), értelmében a szavatosság 6 hónap helyett 2 évre bővült, mely két részre tagozódik: Az első hat hónapban a vásárlás napjától számítva, kizárólag a vásárlást igazoló nyugtával vagy számlával érvényes. Bármilyen rendellenességet észlelnek, azt kérjük haladéktalanul jelezzék felénk. Felhívjuk figyelmét, hogy ha panaszát nem tudja személyesen intézni, akkor a meghibásodott termék hozzánk való eljuttatásának költsége Önt terheli.Ez a kellékszavatosság. - A hetedik hónaptól kezdve a 2 éves időtartam végéig - a vásárlónak kell bizonyítania a kijelölt intézet szakvéleményével, hogy a meghibásodás oka már az eladáskor benne volt a termékben. Minden olyan esetben, ha a hiba nyolc napon belül az áru értékének és használhatóságának az azonos ideig rendeltetésszerűen használt hibátlan áruhoz viszonyított csökkenése nélkül megjavítható, azt javítani kell - ez esetben a fogyasztó sem cserét, sem pénzbeli kártalanítást nem kérhet. Javítás esetén a szavatossági idő annyival hosszabbodik meg, amennyi ideig a vásárló a terméket a hiba miatt nem tudta használni. A termék jelentős részének kicserélése esetén (pl. egy cipő talpának cseréje esetén) a kicserélt részre a szavatossági idő újra kezdődik.Ez a termékszavatosság. Amennyiben a termék bármilyen hibája a vásárló előtt a vásárláskor ismert volt (ez a szavatossági jegyen feltüntetésre került), erre a hibára szavatossági igény nem érvényesíthető. Amennyiben a vásárló igényét határidőn túl jelentette be, illetve ha a hiba oka az átadás után keletkezett (pl. természetes elhasználódás, helytelen kezelés vagy tárolás, erőszakos külső behatás), szavatossági igény nem teljesíthető. Ide tartoznak az alábbiak: természetes bőrbélés színezése, beázás (kivéve, ha a lábbeli vízálló köztes béléssel rendelkezik), bőrtalp elkopása viselés következtében), gumitalp kopása (a törés természetesen nem), sarokkopás illetve sarokflekk elhasználódása, nem megfelelő cipőápolás miatt keletkezett bőrhiba, rugós sámfa okozta esetleges eldeformálódás, bármilyen külső fizikai behatás miatt keletkezett sérülés. Bármilyen vitatott kérdésben a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség által végzendő vizsgálat a döntő, melynek időtartama a szavatossági ügyintézés idejébe nem számít bele. 

- - Vonatkozó jogszabályok még : Ptk. 6:166. § , Ptk. 6:157. § (1), 

Tisztelt Vásárló! 

Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a szavatossági jogok elvesztésévei járnak az alábbiak: 
- nem rendeltetésszerű használat, 
- a szakszerű tisztítás, ápolás hiánya, 
- a szakszerűtlen tisztítás, a felfedezett hiba (a rejtett anyag, vagy gyártás) nem azonnali jelentése, - sérülés, vagy erőszakos behatás, rongálás, 
- házilagos javítás.

- Vonatkozó jogszabályok: 

- Webáruházunk működésére, illetve az Üzletszabályzatban nem rendezett kérdésekre vonatkozóan az alábbi jogszabályok tartalmazzák a leglényegesebb szabályokat: 
2013. évi V. törvény a Polgári törvénykönyvről
45/2014. (II.26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállásról
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
2008. évi XLVII. törvény a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
- 4/2009. (I.30.) NFGM-SZMM együttes rendelet a termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének szabályairól

Szombathely, 2018

Adatvédelmi nyilatkozat

1.) Általános tudnivalók
A Protech 10000 Bt. (a 4sport.hu weboldal tulajdonosa és üzemeltetője) ezúton teszi közzé az adatvédelmi és adatkezelési elveit. Jelen szabályok kialakításakor különös tekintettel vettük figyelembe az személyes adatok védelmét biztosító, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényt

A jelen közlemény célja, hogy szolgáltatásaink minden területén, minden egyén számára, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem).


2.) Személyes adatok felvétele, feldolgozása, felhasználása
Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) két módon kerülhetnek a kezelésünkbe:

  • A honlap használata során a 4sport szervere bizonyos adatokat automatikusan, rendszeradminisztrációs, statisztikai vagy biztonsági okokból eltárol. Ezek az adatok a következők: a látogató IP-címe, a szoftverböngésző verziószáma, számítógépes operációs rendszerének típusa, a weboldal, ahonnan a 4sport honlapját elérte, azok az oldalak, amelyeket a honlapon meglátogatott, azok a keresőszavak, amelyeket a honlap eléréséhez használt. Ezekből az adatokból az adott gépre lehet visszakövetkeztetni. Az említett automatikus adatrögzítésből személyes adat nem kerül felhasználásra, az adatok felhasználásával az anonimitás megőrizhető.
  • Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.A személyes adatokra vonatkozó követelmények a gépi feldolgozás során:

Az Ön személyes adatait tisztességesen és törvényesen dolgozzuk fel.
Az adatokat csak meghatározott és törvényes célra tároljuk, és attól eltérő módon nem használjuk fel.
Megfelelő biztonsági intézkedéseket teszünk az adatállományokban tárolt személyes adatok védelme érdekében a jogtalan hozzáférést, megváltoztatást vagy terjesztést megakadályozzuk.
Amennyiben Ön személyes adatokat bocsát a 4sport rendelkezésére, azokat a törvényes kereteket túlmenően, illetve az Ön hozzájárulását meghaladva nem használja fel, illetve harmadik személy részére nem adja tovább. A 4sport az adatait az Ön hozzájárulása nélkül csak abban az esetben adja tovább, ha arra jogszabály, hatóság vagy bíróság kötelezi.

Személyes adatainak módosítása és törlése
A rögzített adatokat a 4sport törli a nyilvántartásából, amennyiben a törvényes vagy más jogcímen történő adattárolás feltételei már nem állnak fenn. Természetesen a személyes adatainak törlését Ön egyébként is bármikor kérheti, valamint a jövőre vonatkozóan bármikor visszavonhatja hozzájárulását személyes adatainak felhasználására és feldolgozására vonatkozóan. Ezekben az esetekben, illetve, ha személyes adataival kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, keressen meg bennünket levélben (Protech 10000 Bt.. H-9700 Szombathely, Farkas Károly u.16.), vagy e-mailen (info@4sport.hu). Amennyiben tájékozódni szeretne arról, hogy a 4sport milyen adatokat rögzített Önnel kapcsolatban, és azokat miként kezeli, különös tekintettel a felhasználás céljára, időtartamára, jogalapjára, kérjük, hogy szintén a fenti címek valamelyikén keressen fel bennünket. Amennyiben észleli, hogy a 4sport adatbázisában rögzített adatok nem felelnek meg a valóságnak, kérheti azok helyesbítését. A 4sport minden tőle telhetőt megtesz, hogy kérésének a lehető leghamarabb eleget tegyen.

Gyermekek személyes adatai
A 4sport-nak nem áll szándékában 14 éven aluli személyektől személyes adatot kérni. Amennyiben 14 éven aluli személy juttatott el a 4sport-nak személyes adatokat, akkor a gyermek szülője vagy gyámja ezen adatok törlése érdekében a írásban, az alábbi elérhetőségeken fordulhat a 4sport-hoz. Ebben az esetben a 4sport a gyermek adatait azonnal törli nyilvántartásából. Elérhetőségek: Protech 10000 Bt.– 9700 Szombathely, Farkas Károly u.16., info@4sport.hu 


3.) "Cookie-k"
A honlap használatának megkönnyítése céljából a 4sport anonim látogatásazonosítót, ún. "cookie"-kat használ. Az anonim látogatásazonosítók kis méretű adatok, melyek ideiglenesen a böngészőprogramról az Ön számítógének merevlemezére kerülnek az oldal látogatásával, és amelyek az oldal használatához szükségesek lehetnek. Az anonim látogatásazonosítók telepítése révén lehetővé válik, hogy a honlapot szolgáltató szerver felismerje, hogy Ön már járt a honlapon, így bizonyos, már megadott adatokat nem kér újra, illetve a látogató szokásainak megismerése révén segíti a szolgáltatót a szolgáltatás tökéletesítésében. A látogatást azonosító csak a gép felismerésére alkalmas, a látogató személyének felismerésére nem képes. Az anonim látogatásazonosítókat a legtöbb böngészőprogram automatikusan elfogadja. A böngészőprogram beállításával azonban kiküszöbölheti a látogatásazonosító telepítését a merevlemezére. Amennyiben a böngészőprogram e funkciójáról többet szeretne megtudni, tájékozódjon a böngészőprogram Súgó menüpontjában.


4.) Jogérvényesítési lehetőségek:
Az adatkezelő a személyes adatok védelmét biztosító, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény valamint a Ptk. alapján jár el. A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit e törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. További kérdéseit, illetve észrevételeit küldje az info@4sport.hu e-mail címre.


5.) Használati feltételek módosítása
A 4sport fenntartja magának a jogot a jelen használati feltételek megváltoztatására. Az aktuális feltételekről a felhasználó a honlap ezen részén mindig tájékozódhat.


6.) Egyéb rendelkezések
A jelen használati feltételekben nem szabályozott kérdésekben a magyar jog az irányadó. Bármelyik rendelkezés érvénytelensége vagy érvénytelenné válása a többi rendelkezés érvényességét nem érinti.
Szolgáltatásaink számos olyan kapcsolódási pontot (linket) tartalmaznak, amely más szolgáltatók oldalaira vezetnek. Ezen szolgáltatók adat- és információvédelmi gyakorlatáért a Protech 10000 Bt. nem vállal felelősséget.

Webáruház készítés